Langkau ke kandungan utama
KATERING KAMBING GOLEK KEMPAS




Ramai orang kata , kerja sebagai tukang masak atau cheff ni kerja yang tak tetap.Selalu berpindah randah.Tak macam kerja dengan gov.
Tapi yang keluarkan kata-kata tu tak faham identiti seorang tukang masak.
Seorang tukang masak yang ingin menambah pengetahuan,menambah pengalaman dalam bidang kulinari ni,seharusnya banyak mengembara.
Tidak kekal pada satu-satu tempat,tidak terikat dengan jenis masakan yang sama.
Bidang kulinari ni luas.Seluruh dunia,kulinari adalah satu bidang yang cukup luas kerana makanan dan masakan juga terlalu banyak jenis dan coraknya.
Jadi,tak perlu malu jika seorang tukang masak selalu berpindah tempat kerja selama tempoh dia memegang title "chef".
Jawapan pada kata-kata itu adalah,seorang tukang masak yang baik,akan selalu cari jalan untuk menambah pengetahuannya dalam bidang masakan sekalipun dia seorang Chef De Cuisine.
Mencari ilmu masakan ibarat mencari sebatang jarum di lautan biru.Terlalu luas.
Jadi,tak perlu malu jika seorang tukang masak selalu berpindah tempat kerja selama tempoh dia memegang title "chef".Jawapan pada kata-kata itu adalah,seorang tukang masak yang baik,akan selalu cari jalan untuk menambah pengetahuannya dalam bidang masakan sekalipun dia seorang Chef De Cuisine.Mencari ilmu masakan ibarat mencari sebatang jarum di lautan biru.Terlalu luas.Jadi,tak perlu malu jika seorang tukang masak selalu berpindah tempat kerja selama tempoh dia memegang title "chef".Jawapan pada kata-kata itu adalah,seorang tukang masak yang baik,akan selalu cari jalan untuk menambah pengetahuannya dalam bidang masakan sekalipun dia seorang Chef De Cuisine.Mencari ilmu masakan ibarat mencari sebatang jarum di lautan biru.Terlalu luas.Jadi,tak perlu malu jika seorang tukang masak selalu berpindah tempat kerja selama tempoh dia memegang title "chef".Jawapan pada kata-kata itu adalah,seorang tukang masak yang baik,akan selalu cari jalan untuk menambah pengetahuannya dalam bidang masakan sekalipun dia seorang Chef De Cuisine.Mencari ilmu masakan ibarat mencari sebatang jarum di lautan biru.Terlalu luas.Jadi,tak perlu malu jika seorang tukang masak selalu berpindah tempat kerja selama tempoh dia memegang title "chef".Jawapan pada kata-kata itu adalah,seorang tukang masak yang baik,akan selalu cari jalan untuk menambah pengetahuannya dalam bidang masakan sekalipun dia seorang Chef De Cuisine.Mencari ilmu masakan ibarat mencari sebatang jarum di lautan biru.Terlalu luas.Jadi,tak perlu malu jika seorang tukang masak selalu berpindah tempat kerja selama tempoh dia memegang title "chef".Jawapan pada kata-kata itu adalah,seorang tukang masak yang baik,akan selalu cari jalan untuk menambah pengetahuannya dalam bidang masakan sekalipun dia seorang Chef De Cuisine.Mencari ilmu masakan ibarat mencari sebatang jarum di lautan biru.Terlalu luas.Jadi,tak perlu malu jika seorang tukang masak selalu berpindah tempat kerja selama tempoh dia memegang title "chef".Jawapan pada kata-kata itu adalah,seorang tukang masak yang baik,akan selalu cari jalan untuk menambah pengetahuannya dalam bidang masakan sekalipun dia seorang Chef De Cuisine.Mencari ilmu masakan ibarat mencari sebatang jarum di lautan biru.Terlalu luas.Jadi,tak perlu malu jika seorang tukang masak selalu berpindah tempat kerja selama tempoh dia memegang title "chef".
Jawapan pada kata-kata itu adalah,seorang tukang masak yang baik,akan selalu cari jalan untuk menambah pengetahuannya dalam bidang masakan sekalipun dia seorang Chef De Cuisine.Mencari ilmu masakan ibarat mencari sebatang jarum di lautan biru.Terlalu luas.#CHEFLIFE#CULINARYARTS#KAMBINGGOLEKKOTATINGGI
#KAMBINGGOLEKKEMPAS#KAMBINGGOLEKDJOHO  







Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

KATERING MURAH JOHOR BAHRU www.kambinggolekjohor.com Kami menyediakan perkhidmatan katering kambing golek, kambing panggang dan kambing perap untuk majlis perkahwinan, pertunangan, aqiqah, hari jadi, majlis keramaian dan sebagainya. Hidangan istimewa yang amat menyelerakan ini dipanggang 100% menggunakan arang kayu dan akan di masak di tempat majlis anda. Kemudian, ianya akan dipotong secara professional di dihidangkan berbuffet kepada para tetamu. Perapan kambing sebelum majlis kami buat dengan resipi istimewa ini akan menghilangkan bau hamis kambing dan ianya amat sedap dan menyelerakan dihidangkan kepada para tetamu untuk apa jua majlis. Kambing yang kami gunakan juga adalah dari kambing yang berkualiti diimport dari New Zealand, Australia dan juga di ladang ternakan tempatan. Kami menjaga kualiti hasil masakan tersebut agar ianya dapat memberikan kepuasan kepada para pelanggan. Kawasan yang kami akan hidangkan adalah di sekitar Johor Bahru, Skudai, Kempas, T...

promosi bisnes dalam bentuk iklan

tips nasihat... www.kambinggolekjohor.com promosi dalam bentuk iklan sahaja belum tentu cukup bagi MENGGERAKKAN bisnes silalah share semoga bermanfaat

Tips Cara Memasak Kambing Perap Sedap

Assalamualaikum...  LAMB CHOP antara hidangan steak yang sering menjadi pilihan ketika berkunjung ke restoran yang menyediakan hidangan barat.  Namun ada juga yang gemar memasak sendiri di rumah terutama bagi mereka yang mempunyai ahli keluarga yang ramai. Tetapi,  ada pulak yang mengeluh kerana tidak mahir menyediakan bahan perapan yang sedap seperti yang biasa mereka makan di restoran. www.kambinggolekjohor.com Kini,  dengan Kambing Perap segalanya menjadi bukan sahaja mudah dan cepat tetapi juga sedap tau.  Kambing Golek Johor yang dulunya terkenal dengan kemahiran mereka menggolek kambing di majlis keramaian kini turut menjual Kambing Perap.  Kambing diperap dengan rempah ratus asli dan disertakan bersama sosnya sekali.  Anda cuma perlu memanggangnya di atas kuali pemanggang dan hidangkan bersama hidangan sampingan kegemaran anda.  Tadaaaaaa..  Amacam,  kecur tak?  Hahahha....